My Story

Mijn naam is Irene van de Ven. Ik woon samen met mijn partner en twee dochters in het dorpje Venhorst. Jarenlang heb ik een eigen onderneming gehad, een kapsalon. Daar heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt. In de loop der jaren vergrootte mijn interesse. Ik was niet alleen nog maar geïnteresseerd in wat er op het hoofd gebeurde, maar ook wat er in het hoofd gebeurde. Klanten namen mij in vertrouwen met hun mooie maar ook moeilijke stormen in het leven. Ik bood ze een luisterend oor, een troostende schouder en soms een duwtje in de juiste richting.  
In 2012 volgde ik voor het eerst een mindfulness cursus om een turbulente periode af te sluiten en dagelijkse tips mee te nemen in het vervolg. Deze cursus heb ik geweldig gevonden, ik heb er heel veel aan gehad en heel veel mensen geïnspireerd dit ook te gaan doen. En vanaf dat moment heeft mindfulness mij niet meer losgelaten. In 2019 ben ik gestart met de opleiding MBCT (mindfulness gecombineerd met cognitieve gedragstherapie). Deze heb ik in 2022 met succes afgerond. Nu mag ik de waardevolle info en begeleiding doorgeven aan jou. 

WhatsApp Image 2023-01-09 at 14.41.24
8S4A9118

Verandering ontstaat door twee opties. Uit noodzaak of uit verlangen. Een aantal jaar geleden is mijn leven veranderd uit noodzaak. Ik moest kiezen voor verandering. Hoe mijn leven er op dat moment uitzag, kon niet meer. Ik had zo lang niet naar mijn lichaam geluisterd waardoor ik letterlijk onderuit ging. Noodzaak dus om mijn leven te veranderen. Dit heb ik gedaan, ik heb mijn shit opgeraapt en ben gaan opruimen. Daarvoor heb ik verschillende soorten hulp ingeschakeld. Van een coach tot retraites tot alternatieven manieren. Allemaal hebben ze bijgedragen aan mijn verandering. Mijn persoonlijke ontwikkeling. Waar ik op de dag van vandaag nog steeds erg dankbaar voor ben. 

En nu is het tijd voor verandering vanuit verlangen. Ruim 15 jaar in het kappersvak gewerkt, waarvan ruim 12 jaar een eigen salon. Ik leg de schaar neer en neem afscheid van het vak. Tijd voor een nieuwe stap, een nieuw begin. Afgelopen jaren heb ik Mindfulness, Tijd voor jezelf en Coaching in mijn leven uitgenodigd. En daar wil ik nu meer tijd aan geven. Verandering vanuit verlangen. 

Ik zou heel graag willen weten; Waar verlang jij naar? 

Waarom vertel ik je dit persoonlijk verhaal? Omdat ik ervan overtuigd ben dat als we onszelf echt durven te laten zien, dus ook onze kwetsbaarheid, dat je dan echte verbinding krijgt. Hoe vaak geef jij het échte antwoord als je gevraagd wordt hoe het met je gaat?
Laten we samen verbinden. Door onszelf te laten zien! 
Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!