My Story

Mijn naam is Irene van de Ven. Ik woon samen met mijn partner en twee dochters in het dorpje Venhorst. Jarenlang heb ik een eigen onderneming gehad, een kapsalon. Daar heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt. In de loop der jaren vergrootte mijn interesse. Ik was niet alleen nog maar geïnteresseerd in wat er op het hoofd gebeurde, maar ook wat er in het hoofd gebeurde. Klanten namen mij in vertrouwen met hun mooie maar ook moeilijke stormen in het leven. Ik bood ze een luisterend oor, een troostende schouder en soms een duwtje in de juiste richting.  
In 2012 kampte ik met problemen, ik had behoorlijk wat stress, sliep slecht en zorgde niet goed voor mezelf. Hier heb ik goede hulp bij gekregen en een klant van mij adviseerde om na dit traject een mindfulness cursus te volgen om deze periode mooi af te sluiten en dagelijkse tips mee te nemen in het vervolg. Deze cursus heb ik geweldig gevonden, ik heb er heel veel aan gehad en heel veel mensen geïnspireerd dit ook te gaan doen. En vanaf dat moment heeft mindfulness mij niet meer losgelaten. In 2019 ben ik gestart met de opleiding MBCT (mindfulness gecombineerd met cognitieve gedragstherapie). Deze heb ik in 2022 met succes afgerond. Nu mag ik de waardevolle info en begeleiding doorgeven aan jou. 

WhatsApp Image 2023-01-09 at 14.41.24
8S4A9118

Eind van het jaar 2021 gebeurde er iets in mijn familie. Iedereen heeft stormen in het leven en de kunst is om er zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan. Maar mijn ’emmer’ zat vol. Door allerlei andere dingen die speelden in mijn leven. Deze gebeurtenis deed mijn emmer overlopen. Het duurde even voordat ik wilde toegeven dat het niet goed met me ging. Maar uiteindelijk ontkwam ik daar niet aan en werd me verteld dat ik een burn-out had. Mijn haren gingen overeind staan, want ik had een groot oordeel over ‘burn-out’. ”Ach, gewoon een weekje goed slapen en dan gaat het wel weer” en ”Kom op, gewoon doorgaan, gaat wel weer over.” Maar ik heb mijn oordeel volledig aangepast! Ik mocht de versnelling van zijn 5 terug brengen naar de 1. Na het vinden van een heel goede coach (ben haar nog steeds erg dankbaar) ben ik de diepte in gegaan. We hebben meerdere aspecten in mijn leven doorlopen, gekeken welke trauma’s, overtuigingen en andere blokkades er speelden in mijn leven. Dit was een pittig, maar mooi traject. Ik heb mezelf opnieuw mogen leren kennen en ik durfde stappen te ondernemen die ik voorheen niet durfde. Zoals een nieuwe onderneming starten in helpen van anderen. Door middel van mindfulness, meditatie en coaching. Ook reiki en andere kleurrijke dingen mogen gebeuren in mijn nieuwe onderneming. 

Waarom vertel ik je dit persoonlijk verhaal? Omdat ik ervan overtuigd ben dat als we onszelf echt durven te laten zien, dus ook onze kwetsbaarheid, dat je dan echte verbinding krijgt. Hoe vaak geef jij het échte antwoord als je gevraagd wordt hoe het met je gaat?
Laten we samen verbinden. Door onszelf te laten zien! 
Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!