Mindfulness met…..

Mindfulness met kinderen…
Mindfulness met eten….
Mindfulness met relaties…
Mindfulness met angsten…
Mindfulness met seks…
Mindfulness met natuur…
Mindfulness met zintuigen…
Mindfulness met werk en collega’s…

Eigenlijk kun je mindfulness in ieder aspect van je leven toepassen. Toepassen is eigenlijk niet het goede woord want met oefenen en leren leven met aandacht wordt het geen opdracht of trucje dat je uitvoert, nee het wordt een way of life. 
Mindfulness: bewust aandacht geven aan het huidig moment – zonder daar over te oordelen. 

Leren leven met aandacht, hoe doe je dat nou eigenlijk? Nou door veel te oefenen. Ik zou een voorbeeld geven, als jij graag spieren wilt gaan trainen, of je wilt een paar kilo kwijt. Dan ga je naar de sportschool of huurt misschien wel een personal trainer in. Hier ga je mee aan de slag. Train je dan 30 minuten in de week om jou resultaat te halen? Waarschijnlijk heb je wat meer nodig. Dus ga je jezelf trainen, misschien wel 4 of 5 keer in de week. Waardoor je verschillende spiergroepen traint en zo uiteindelijk jou doel behaalt. 
Met mindfulness train je je aandacht, je focus. Dit zijn ook een soort van spieren. Dit kun je trainen. Door veel te oefenen, een hulpmiddel is meditatie. Je oefent steeds om je focus te houden bij waar je je op dat moment bent. Bijv. Ben je het eten voor de avond aan het bereiden, waar zijn jou gedachten op dat moment? Daadwerkelijk bij het eten koken, of zit je met je gedachten bij de vergadering van vanmiddag? Of bij de boodschappen voor morgen? 
Een ander voorbeeld, je wandelt door het bos, of door de stad. Fysiek ben daar, maar waar zijn jou gedachten? Ben jij je bewust van alle geluiden om je heen? Ben jij je bewust van alle geuren en kleuren om je heen? 
Door met jezelf je aandacht te trainen, wordt het steeds gemakkelijker om je focus te houden met hetgeen waar je bent. Waardoor het moment zelf veel intenser en bewuster wordt beleeft. 
Ook wordt je je steeds meer bewust van wat er in je lichaam gebeurd en met je gevoelens. 
Voorbeeld: Je bent op het matje geroepen bij de baas, waarvoor weet je niet precies. Wat gebeurd er op dat moment? Wat gebeurd er met je gevoel? Wordt je zenuwachtig? Onzeker misschien? Of voel je je zelfverzekerd of daadkrachtig? 
En wat gebeurd er met je lichaam? Begint het te zweten? Krijg je misschien trillende handen? Of voel je dat je hart sneller gaat kloppen? 
En welke gedachten komen er allemaal bij je op? 
In dit voorbeeld wil ik je meenemen dat als je je bewust maakt van wat je voelt, denkt en wat er gebeurd met je lichaam. Je hoeft er niets aan te veranderen. Maak jezelf alleen bewust. En doordat je je eigen bewust maakt, ga je op een andere manier een situatie in. 
Ben jij je bewust van jou gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties in situaties als deze?

Door de cursus mindfulness te volgen, ga je je focus en je aandacht trainen. Ook gaan we oefeningen doen die makkelijk in het dagelijks leven toepasbaar zijn. Ook komen er onderwerpen zoals grenzen, acceptatie en positiviteit aan bod. 
Zou jij graag met meer aandacht willen leven? 
Wil jij graag met de stormen die het leven brengt willen meebewegen? Wil jij jou lichaam beter leren kennen? 
Wil jij met meer mildheid en bewustzijn jou leven rijker maken? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *